Luke Skywalker: Hot Toys (Snowspeeder Pilot)

1/6 Hot Toys - SW - The Empire Strikes Back  - Luke Slywalker - Snowspeeder pilot (40th Anniversary)

 

“Echo station Five-Seven. We’re on our way!”
Samozřejmě má nej postava celého SW universe a můj i knižní oblíbenec Luke. Když už jsme blbli venku v dětství s klukama (ať už to bylo řezání se s klackama z nejbližšího stromu či keře či běhání po sídlišti s Lego stíhačkama), tak Luke byla má první volba. ???? Docela jsem rád, že jsem tenkrát na dovče odolal tomu Lukovi od Sideshow (a to je na to stáří a že je pd Sideshow, velmi perfektní kousek). Tam to byla volba skrze cenu. Buď Luke a nebo 4 kousky klonů. K mému štěstí ke konci dovolené ohlásily právě Luka pd HT.
Headsculpt - opět velmi povedený headsculpt. Mark Hamill je tam 100%. Je zajímavé, že u některých charakterů to tak krásně trefí a u jiných ne.
Body a outfit - zde jako u Landa není problém s pózováním. Jen se musí dávat pozor aby při pózování se nic neurvalo. Snowspeeder kombinéza je perfektní od hlavy až k patě. Nechybí ani weathering, který se povedl. Každičká část kostýmu hezky promakaná. Od popruhů až k přístrojům. Outfit 100%.
Příslušenství - Anakin/Lukův ikonický lightsaber s paží, samotný lightsaber na zavěšení. Ani jsem netestoval funkčnost. Paže se strašně špatně mění u SW kousků a výsledná záře stojí za prd. Lightsaber má opět 2 čepele a to “v klídku a v pohybu”. Grappling gun který je plně funkční, jen je škoda, že v úchytu není magnet. Dalo by se to hezky napózovat připnutého. Magnetický thermalmální detonátor a Lukův M-57 blaster.
Base a artbox - vnější cover SW klasika a pod ní zas retro bedna ke 40 výročí. Docela mne zaráží taktika Hot Toys skrze výroční kousky. Ale přijde mi stupidní takovéhle kousky ohlásit ke 40 výročí (vlastně v to dané výročí), ale vydat hotové kusy 2 roky po něm)… K nám dorazil resp. Skoro ke 43 výročí…  Base u SW vyjímečně hexagon se zimní Hoth a bahnitou Dagobah kartou plus extra kydnutá pokrývka sněhu. Za mne hezký tah těhle diorama kydanců a base podkladů co HT začal dělat.
Za mne perfektní kousek z mé nejoblíbenější epizody. Tenhle kousek zařazuji mezi mé nejoblíbenější kousky ve sbírce. A musím říct, že zas konečně nabitější bedna. Občas je smutné co za dnešní cenovku od HT dostáváme v obsahu.
Luke Skywalker: Snowspeeder Pilot

Autor: Lee´s Collection

Blog sběratele a nadšence